Siteye Geri Dön
Dijital Dünya'da Neler Oluyor?
Microsoft’un Piyasa Değeri Apple’ı Geçti

Geçtiğimiz Ağustos ayında 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşarak dünya genelinde tüm şirketleri geride bırakan Apple, koltuğunu Microsoft'a kaptırdı. Geçen süre içinde Apple yeni iPhone’lar ile beklenen satış rakamlarına ulaşamayınca hisse fiyatlarının düşmesi sürpriz olmadı. Bu durum, yazılım devi Microsoft’un 753 milyar dolarlık piyasa değeri ile Apple’ın önüne geçmesine neden oldu.

devamı için >>
Instagram’dan Görme Engellilere Fotoğrafları Tanımlayan Yapay Zeka

Instagram görme engellilerin uygulamayı daha kolay kullanabilmesi için yeni özelliklerini yayına aldı. Yapılan yeni değişikliklerle birlikte ekran okuyucuların fotoğrafları tarif etmesi kolaylaştırılacak. Ekran okuyucular bu işlem için otomatik olarak yapay zeka kullanabileceği gibi kullanıcılar tarafından eklenen özel tanımları da okuyabilecek.

devamı için >>
Apple Kadın Girişimcilere Kodlama Kampı Fırsatı Sunacak

Apple kadın girişimciler için kodlama ve tasarım odaklı kamp açacak. İki hafta sürecek kamp, teknoloji sektöründe kadın nüfusu artırmayı amaçlıyor. Şirket, Cupertino’daki kampüsünde iki haftalık bir teknoloji laboratuvarı sunacak. Apple uzman ve mühendisleri, katılımcılara bire bir olarak uygulama geliştirmek için rehberlik edecek. 

devamı için >>
Fortnite PUBG’yi Solladı

Epic Games tarafından geliştirilen battle royale türündeki Fortnite, hızlı yükselişini sürdürüyor. Fortnite kullanıcı sayısı ile birlikte ezeli rakibi PUBG’yi yeniden geride bırakmayı başardığı açıklandı. Firma en son Haziran 2018’de oyuncu sayısının 125 milyonu aştığını duyurmuştu. Bloomberg’in yaptığı habere göre aradan geçen 6 aylık sürede bu sayıya 75 milyon kişi daha eklendi ve toplam oyuncu sayısı 200 milyonu geçti.

devamı için >>
BKM, Black Friday Verilerini Açıkladı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 23 Kasım 2018 tarihi kartlı ödeme verilerini açıkladı. Her yıl tüm dünyada kasım ayının dördüncü cuma gününe denk gelen Black Friday alışveriş festivalinde mağazalar birçok ürüne indirim uygulayarak müşterilerine fırsatlar sundu. BKM’nin açıkladığı verilere göre, 23 Kasım Cuma günü 3,4 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşirken, bu rakam 2017 yılının aynı gününe denk gelen cuma günüyle karşılaştırıldığında kartlı ödemelerde yüzde 38 artış görüldü.

devamı için >>

Dijital Buro İstanbul

Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Siteleri A4 Blok No:14R Beşiktaş/İstanbul

Türkiye

Unsubscribe
MailerLite