Siteye Geri Dön
Dijital Dünya'da Neler Oluyor?
İnternet Reklamları Vergi Kapsamına Alındı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, internet ortamında reklam hizmeti veren ve buna aracılık edenlere yapılan ödemeler üzerinden gelir vergisi, vergi usul ve kurumlar vergisi kanunu çerçevesinde yüzde 15 oranında kesinti yapılacak. Uygulama 1 Ocak’tan itibaren başlayacak.

devamı için >>

Google Trends 2018 açıklandı. 

Türkiye'de 2018 trend aramalarında ilk sırada "Dolar" yer alıyor. Sonrasında ise "Soy Ağacı - edevlet" ve "Dünya Kupası geliyor. 

Globalde ise "Dünya Kupası" en trend araması olarak görünüyor.

Google 2018 arama trendleri videosunu (Year in Search 2018) altta bulabilirsiniz.

Instagram 2018 Trendlerini Açıkladı

Instagram 2018 trendlerini paylaştı. Buna göre, Instagram kullanıcılarının hikayelerde en fazla kullandıkları yüz filtresi "kalp gözler" olurken en çok kullanılan toplumsal etiket dünya genelinde cinsel tacizlere karşı bir kampanya olan ve çığ gibi büyüyen #metoo oldu.

devamı için >>
Türkçe Google Asistan’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Şu anda aralarında İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, İspanyolca ve Portekizce’nin yer aldığı Google Assistant, yarından itibaren Türkçe dil desteği de verecek. iOS kullanıcıları ise Türkçe Google Asistan’a Ocak ayında ulaşabilecekler.

devamı için >>
Facebook, Kullanıcılarının Özel Mesajlarını Spotify ve Netflix’in Erişimine Açtı

Facebook’un pek çok veri paylaşım anlaşması var. Bu anlaşmaların yapıldığı firmalar arasında Apple, Amazon, Microsoft, Spotify ve Netflix gibi firmalarla yapılan anlaşmalar da var. Bazı durumlarda şirketler, anlaşmanın bitişinden yıllar sonra bile verilere erişebiliyor.

devamı için >>
5G İle Gelecek Çok Daha Yakın

2020’den itibaren pratik kullanımı başlayacak olan 5G, şimdiye kadarki mobil bağlantı teknolojilerinden çok daha fazlasını vadediyor. Makinelerin evrimini tetikleyecek olan 5G’nin getirecekleri, tahminlerimizin ötesinde olabilir.

devamı için >>

Dijital Buro İstanbul

Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Siteleri A4 Blok No:14R Beşiktaş/İstanbul

Türkiye

Unsubscribe
MailerLite