Siteye Geri Dön
Dijital Dünya'da Neler Oluyor?
Dijital Hizmet Vergisi geliyor!

Hazırlanan pakete göre Türkiye’de önümüzdeki dönemde internet üzerinden kullanıcılara hizmet sunan teknoloji devlerine, hizmetlerden elde ettikleri gelirlere karşılık % 7,5 oranında Dijital Hizmet Vergisi alınacak.

devamı için >>
Twitter Tüm Dünyada Siyasi Reklamları Durdurma Kararı Aldı

Twitter‘ın kurucusu Jack Dorsey, kendi hesabından yaptığı açıklamada “Siyasi mesajların muhatabına satın alınarak değil, hak ederek ulaşması gerektiğine inanıyoruz” diyerek aldıkları kararın nedenlerini sıraladı. Twitter’ın bu kararının 22 Kasım‘dan itibaren uygulanmaya başlayacağını belirtti.

devamı için >>
WhatsApp'ın Parmak İzi ile Kilitleme Özelliği Android'e Geliyor

WhatsApp bu yılın başında iOS'ta yayına aldığı parmak izi ile kilitleme özeliğini Android uygulamasında da yayına aldığını duyurdu. Android kullanıcıları özellik kapsamında uygulamayı açmak için parmak izini kullanabilecek.

devamı için >>
Uber ve LinkedIn’e Saldıran Siber Korsanların Başı Belada

Uber ve LinkedIn’e 2016 yılında yapılan siber saldırılara yönelik dava sonuçlandı. Uber’den 57 milyon ve LinkedIn’den 90.000 (Lynda.com’dan) kullanıcı datası çeken bilgisayar korsanları suçunu kabul etti. 250 bin dolar para cezasının yanında 5 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

devamı için >>
Google Chrome'un Tarayıcı Pazarındaki Ezici Üstünlüğünü Gösteren Tablo

Google, tarayıcı pazarında rakiplerine karşı üstünlüğünü sergilemeye devam ediyor. Chrome, Ekim ayında küçük bir düşüş yaşamasına rağmen yine büyük farkla lider konumda. NetMarketShare tarafından sağlanan veriler, Google Chrome'un Ekim 2019'da bir önceki aya göre çok az bir düşüş kaydettiğini gösteriyor. 

devamı için >>
Facebook ve Instagram Bazı Emoji’leri Yasaklıyor

Facebook ve Instagram, cinsel imalarda kullanıldığını öne sürdüğü patlıcan, şeftali, alev ve su damlaları gibi emojierin yer aldığı yorumları platformundan kaldıracağını duyurdu. Facebook’un yeni topluluk standartlarına göre bu emojiler, genel olarak cinsel konular için kullanılıyor.

devamı için >>

Dijital Buro İstanbul

Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Siteleri A4 Blok No:14R Beşiktaş/İstanbul

Türkiye

Unsubscribe
MailerLite